Written by codify
|
28 August 2010
There are no translations available.
Hríbový perkelt alebo hríbky na smotane...Táto pochutina je obdobou našej kotlíkovej verzie hríbového paprikáša, len je pripravovaná klasicky na šporáku. Naviac je tam pridaná smotanka k odovzdaniu lahodnejšej chuti. Ako prílohu používame rôzne cestoviny, penne, vrtulky alebo ako na foto "sekané potrubia". V týchto časoch rannojesenných je to pre nás mimoriadna chuťovka..
Základné ingrediencie na prípravu tejto pochutiny :
- masť, cibuľa, hríbky, hladká múka, mlieko, smotana na šlahanie, koreniny.
Na masti opražíme cibuľku, poprášime mletou paprikou, pridáme hríby, zalejeme vodou a povaríme asi 20 minút. Pridáme mlieko a po zovretí pridáme zásmažku, osolíme, okoreníme a necháme prejsť varom. Potom odstavíme a pridáme smotanu na šlahanie. Dochutíme a môžeme veselo podávať.
Mimoriadne chutná verzia s knedličkou...