Napísal codify
|
28 August 2010
Hríbový perkelt alebo hríbky na smotane...Táto pochutina je obdobou našej kotlíkovej verzie hríbového paprikáša, len je pripravovaná klasicky na šporáku. Naviac je tam pridaná smotanka k odovzdaniu lahodnejšej chuti. Ako prílohu používame rôzne cestoviny, penne, vrtulky alebo ako na foto "sekané potrubia". V týchto časoch rannojesenných je to pre nás mimoriadna chuťovka..
Základné ingrediencie na prípravu tejto pochutiny :
- masť, cibuľa, hríbky, hladká múka, mlieko, smotana na šlahanie, koreniny.
Na masti opražíme cibuľku, poprášime mletou paprikou, pridáme hríby, zalejeme vodou a povaríme asi 20 minút. Pridáme mlieko a po zovretí pridáme zásmažku, osolíme, okoreníme a necháme prejsť varom. Potom odstavíme a pridáme smotanu na šlahanie. Dochutíme a môžeme veselo podávať.
Mimoriadne chutná verzia s knedličkou...