Paprikáš z morčacích žalúdkov
Napísal codify
|
27 Júl 2010
|
Atraktívnu a mimoriadne chutnú špecialitu sme najskôr opatrne "vyskúšali" podľa osvedčeného televízneho receptu našich južných susedov a následné verzie už sme formovali podľa potrieb našich chuťových kanálikov. A tak sa už navždy táto špecialita stala pevným kameňom našej archivovanej kotlíkovej štamgastiky... Najmä ak ju vylepšíme zamiešaním veľkého/ích štamprdlíka borovičky. (v originále wilmoška...)
|
K tejto špecialite potrebujeme :
- varešku masti
- 150 g jemne prerastenej slaninky
- 3/4 kg cibule
- 4 kg vyčistených morčacích žalúdkov (pôvodne 2 ale varením sa zmenšia zhruba na polovicu)
- 4 ks farebnej papriky
- 1 hlavička cesneku
- 2 šlahačkové smotany
- polievková lyžica solamylu (hoci je na foto hladká múka)
- silné červené víno napr. Frankovka modrá
- 3 panáky pálenky - hruškovica ako originál ale môže byť aj borovička
- koreniny - čierne korenie, mletá paprika aj pálivá, kmín, korenie na divinu a soľ
Postup prípravy doplníme...